Badrummet – platsen för återhämtning

Efter träning är det viktigt att hålla hygienen i schack. Men det är också viktigt för musklerna att få en tid för återhämtning, och det är inte en dålig idé att införskaffa sig badkar med massagefunktioner och andra praktiska tillbehör du kan ha i ditt badrum. En badrumsrenovering med rätt planering för den aktiva människan är ett bra sätt att få hemmet att bli en del av din hälsa.

Att planera inför en badrumsrenovering är ett moment som många tycker är förenat med nöje. Här kan man nämligen låta fantasin flöda och åstadkomma en plats i hemmet som är anpassat efter just dina behov. För oss träningsintresserade människor handlar badrummet och duschen om att återhämta oss efter träning, att massera onda muskler med träningsvärk och så vidare. På Aquabygg gör de otroligt träffsäkra och fina renoveringar, och du hittar dem här: http://aquabygg.se/renovering/badrumsrenovering/

Kakel en trend som håller

Ett badrum har mycket praktiska funktioner att uppfylla. Bland annat att det ska vara vattenbeständigt. Kakel är ett material som inte går ur modet och som i perioder blossar upp när det kommer till kakelsättning och mönster. Det är oerhört inspirerande att läsa och titta på bilder på riktigt vackert kaklade badrum, och inför din renovering kan vi rekommendera att du spanar in olika reportage som lyfter detta.

Badrummet har sannerligen fått sig en push när det kommer till inredningen och det är inte längre exklusivt eller bara för de allra rikaste att ha ett snyggt, fräscht och trendigt badrum:

– När jag började jobba hade badrum faktiskt knappt något alls med stil och trend att göra. Hade man väldigt mycket pengar kunde man göra något galet, men i allmänhet var badrummen ganska avskalade och intetsägande. Läs hela artikeln i GP.

Hygien har varit ett ämne som människan i tusentals år ägnat sig åt. Trenderna kommer och går men vårt behov av att vara rena och avslappnade verkar sitta mer i vår natur än i tidsbegränsade trender. Vi har också i urminnes tider använd oss av parfymer för att dofta gott, även om den moderna deodoranten som läggs på framför badrumsspegeln idag har varit under viss debatt.

Scroll to top