Boosta din kropp med rätt kost och VitaePro

Kampsport är en mångsidig och underhållande idrottsgren, men innebär en hel del påfrestningar för kroppen. Detta gäller särskilt de kampsportare som kommit upp lite i åren. Med rätt kost och ett bra tillskott som VitaePro kan du dock hålla liv i ditt kampsportsintresse utan risk för onödiga skador.

Ett kosttillskott som VitaePro ska vara en del av en balanserad och hälsosam diet. Men till skillnad från andra kosttillskott tillför VitaePro en del ingredienser som du kanske annars inte får i dig i din mat, även när du tänker på att äta varierat och nyttigt. VitaePro är dessutom utformat med aktiva kroppar i åtanke, och är sammansatt för att skapa bra förutsättningar för leder, bindväv och muskler. Precis de kroppsdelar som utsätts för slitage när du utövar kampsport.

Förbättra dina resultat med rätt kost

Många människor tror att de får i sig allt de behöver, men vet egentligen inte hur det verkligen står till med den saken. Ett enkelt sätt att kontrollera hur väl din kost står sig i jämförelse är att använda Livsmedelsverkets onlinetjänst Matvanekollen. Där får du tydliga svar på om du har bra kostvanor eller om du behöver komplettera eller förändra din kost.

För idrottare är kosten extra viktig. I alla fall för de idrottare som vill nå bra resultat, vilket de allra flesta idrottare vill – även på amatörnivå. Du behöver alltså inte vara kampsportare på elitnivå för att se över hur din kost påverkar dina resultat. När du hittar rätt balans för just dig kommer du märka att det både går bättre och blir roligare inne på kampsportsklubbens dojo.

Detta behöver en kropp som ska utöva kampsport få i sig

Kampsport är en sport som har hög intensitet och ställer höga krav på din kropps fysik. Du som är kampsportare ska vara särskilt noga med att få i dig tillräckliga nivåer av protein, fett och kolhydrater för att orka med din träning. För att vara framgångsrik inom kampsport behöver du med andra ord äta ordentligt. Funderar du på viktnedgång är det bättre att låta den komma naturligt med tiden när du tränar, än att kombinera kampsport med kalorisnåla dieter.

Vitaminer och mineraler för kampsportare

För att din kropp ska återhämta sig ordentligt från den hårda träningen kan den ofta behöva extra tillskott av vitaminer och mineraler. Särskilt D-vitamin är viktigt för att bibehålla god funktion i musklerna. Är du lite äldre behöver du tänka extra på just D-vitamin.

Ditt hjärta behöver Omega 3 för att pumpa på som det ska, och för att du ska hålla energin uppe även i hårda träningsperioder rekommenderas ett extra intag av vitamin B12 och vitamin C. I kombination med selen bidrar även dessa vitaminer till att boosta ditt immunförsvar. Bra för dig som vill vara säker på att vara frisk nog för att kunna hålla igång med träningen!

Undvik onödigt slitage på leder med kosttillskott

Om du känner av att kampsporten börjar gå hårt åt dina leder kan det vara klokt att överväga att ta särskilt riktade kosttillskott för detta. Naturmedlet Boswellia Serrata har dokumenterad effekt på bland annat artros. Boswellia Serrata är ett asiatiskt träd som använts mot ledbesvär i flera tusen år.

Scroll to top