Aktivt liv med rätt leverne

Lev ett aktivt liv genom att träna och framförallt äta rätt. Detta säger forskningen om kost och motion.

Vill du fortsätta hålla liv i kroppen och säkerställa att muskler och leder är smidiga? Då är träning och kost viktigt, men det skadar heller inte att prova kosttillskott som VitaePro.

Frisk och stark genom hela livet

I en artikel i Expressen ges det gott om tips på hur du kan äta och träna för att hålla dig fräsch, även om du skulle vara över 60 år. Det handlar om att det faktiskt aldrig är försent att börja träna, eller att äta bättre mat. Regelbunden fysisk aktivitet och goda matvanor är utomordentligt viktigt för kropp, så väl som psyke. Det minskar risken för en lång rad med sjukdomar, vissa farligare än andra. Så även om du skulle börja träna senare i livet, har du stora hälsovinster att nå.

Det gäller dock att våga komma upp i flås, och att svettas under träning är bara ett tecken på att du rör dig och kroppen reagerar. När du rör på dig smörjer du lederna, som av ålder kan kännas stela. Det är dock viktigt att värma upp kroppen innan du kör på i ett rejält träningspass.

Mat att äta för hälsan

När du tränar är det viktigt att få dig protein, gärna från baljväxter, fisk, ägg och vitt kött. Fisk och ägg innehåller mycket D-vitamin, som är bra att ha i kroppen och som fler än en person har brist av. Äter du bra mat regelbundet är dessutom chansen större att du inte har samma sockersug och vräker i dig dåliga produkter, som godis, chips och annat.

I en annan artikel som går att hitta i SVT menar en kost- och idrottsforskare att frukost inte är ett självändamål. Om du inte vill äta frukost om mornarna, kanske för att din kropp inte orkar ta upp energi när du är helt nyvaken – kan du faktiskt skippa den. Det är däremot viktigt att äta 3 timmar innan ett träningspass.

Scroll to top