Fokus och energi vid träning

Många som tränar kan känna igen svårigheten att hålla fokus hela träningspasset. Det kan dessutom vara svårt att få upp energin inför en träning. Det finns vissa enkla sätt att både kunna hålla fokus och få upp energin, bland annat en riktigt god dryck.

Kickstarta med energi

För dig som tränar efter jobbet, eller på lunchen, så kan energinivån vara ganska låg när du väl kommer till gymmet. Ett enkelt knep inför träning är att ta en Nocco för att komma igång. Drycken ger både energi och hjälper dig hålla fokus hela träningen. Efter träningen är det viktigt att få i sig mat, gärna ”riktig mat” från alla delar av kostcirkeln. I en artikel från Expressen tar man upp vikten av att energiintag både före och efter träning. Om du ska träna ett kortare pass på lunchen och ett längre efter jobbet, så är maten otroligt viktig. Även SVD tar upp i en artikel att mat innan träning ger mer kvalitet på träningen.

Träna inte bara för att gå ned i vikt

Det är många som tränar för att gå ned i vikt. I de fallen så är det viktigt att komma ihåg att det inte bara är träningen som påverkar vikten. SVT tar upp i ett reportage att träningen i sig inte är den bästa ”bantningsmetoden”. Det kan faktiskt vara svårt att gå ned i vikt bara genom träning. Kosten är den absolut viktigaste biten och det kan vara svårt att förbränna alla sina kalorier genom träning. Bättre då att minska kaloriintaget. Det finns förstås väldigt många positiva effekter om du börjar träna. En effekt är att man tex. har mindre risk att drabbas av ”vällevnadssjukdomar”. För att sammanfatta vad man bör tänka på före och efter träningen så kan man göra en lista.

  • Ge dig själv energi innan träningen, träna inte på tom mage.
  • Ät ordentligt till frukost om du ska träna vid lunch.
  • Ät ordentligt till lunch om du ska träna på kvällen efter jobbet.
  • Räkna inte med att tappa vikt om du bara tränar och inte ändrar kosten.
  • Träning ger väldigt många positiva effekter, speciellt jämfört med om du inte tränar alls.

 

Scroll to top