Träning och rätt kost

Du som tränar måste alltid se till att få i dig allsidig kost för att bygga upp muskler och återhämta dig. Här är både kolhydrater, vitaminer och proteiner viktiga beståndsdelar. Beroende på vilken träning du utför kan det vara bra att anpassa kosten. Här får du tips!

Viss träning är hårdare än annan. Om du bara är en vanlig motionär som skuttar runt i löpspåret behöver du en varierande kost men inget särskilt kosttillskott. Det räcker med att du äter bra mat från bra leverantörer som exempelvis bra kött från https://www.nybergsdeli.se/flaskytterfile-recept/ där du kan hitta många goda recept.

Kosttillskott vid träning

Om du hårdtränar eller tävlar på hög nivå kan du behöva kosttillskott för extra muskeluppbyggnad och snabbare återhämtning. Aminosyror, kreatin och C-vitamin hjälper kroppen att få en boosting utan dess like! Tänk dock på att inte utesluta vanlig mat och enbart ersätta det med tillskott. Den bästa näringen kommer från vällagad mat och kvalitativa råvaror som du ser på tallriken framför dig varje dag. Vissa kosttillskott kan dock vara värda att stoppa i dig mer av såsom

”Aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, olika örter och växtextrakt i koncentrerad form, och som är avsedda att tas i små mängder, kan säljas som kosttillskott, är bra enligt Livsmedelsverket.

När ska man äta?

Många frågar sig när man ska äta under dagen för att det ska ge störst effekt på träningen. Ett stort mål ca 2,5 timmar innan passet och ett mindre mål efter träningen är rekommenderat. Om du tar proteinpulver eller kosttillskott som förstärker muskelmassan kan de vara bra att ta precis efter passet då det är då som kroppen reparerar sig bäst. Se till att inte äta alltför nära inpå träningen så att du får håll, men var heller inte hungrig så att du känner dig trött.

Scroll to top