Hårfri vid hård träning

När man talar om hårdträning så kommer ofta ämnen upp som handlar om just effektivisera sin träning. Det gör att man testar en hel del saker för att bli bättre på just sin sport. Det är inte allt för sällan som man ser en hårfri person på en cykel exempelvis. Men också bananätande löpare, protein-och shakedrickare och så vidare. Vad det är som faktiskt gäller är däremot betydligt luddigare och det kan man försöka svara på genom ett sätt, genom att prova!

Frågan är hur sant det är att cyklister tar sig fram, snabbare när de är hårlösa eller om det bara känns som så? De flesta cyklister testar det åtminstone en gång i sitt liv. De köper produkter för hårborttagning och börjar ansa.

Hur ser det då ut för MMA, kampsportskillar- och tjejerna? Kan de bli smidigare och få till snabbar slag genom att raka sig? Förmodligen inte. Istället kan det handla om vilken typ av träning de sysslar med och om de kombinerar denna med exempelvis den träning som sker på träningslokalen. Som boxaren Rocky kan man också träna konditionen genom exempelvis löpning. Något som är värt att få upp om man ska sparra på ett bra sätt. Det krävs nämligen en del kondition för det. För den som vill ta det ett steg längre så kan man också fundera på att stretcha genom yoga, pilates och liknande. Att inom kickboxning få upp benet högt kan avgöra en hel del. Det finns även de som testat på dans och balett för att bli flexiblare i sin träning.

 

Scroll to top