Snabb sjukvård är viktigt

Oavsett vad du tränar kan det hända att du skadar dig. När du tränar självförsvar eller taekwondo kanske det är extra vanligt. Då är det viktigt att du får vård snabbt.

Som elitidrottare kan det vara nog så jobbigt att bli skadad. Om du sedan ska behöva vänta länge på att få hjälp blir det än värre och skadan kan dessutom bli svårare att bli frisk från. Men hur kan du få vård snabbt?

Sök vård hos rätt instans

Om det rör sig om en akut skada ska du självklart söka akut för att få hjälp snabbast. Om du har lite halsont eller liknande kan det faktiskt ta längre tid att söka akut än att gå till den vanliga vårdcentralen. Om du söker hos fel instans kan du behöva få remisser och annat för att slutligen hamna rätt.

När det inte finns personal

Det är inte helt lätt att finna sjukvårdspersonal i dag och många mottagningar har långa väntetider för nya patienter. Med Medlinks sjuksköterskor kan dock mottagningarna ge bättre service. Med ett bemanningsföretag kan sjuksköterskor och läkare skickas ut till mottagningar av olika slag vid behov och hjälpa dig som patient. Det är inte bara vårdcentraler som kan ha ont om personal utan också på akutmottagningar där det ska gå snabbt kan du uppleva lång väntetid på grund av att personalen inte hinner med.

Vård via internet

I dag kan du också får vård genom internet. Du kan till exempel svara på olika frågor för att få hjälp eller råd. Du kan också få hjälp med vilken instans du bör vända dig till för att få rätt vård. Genom att välja olika alternativ om din skada kan du få veta om du bör söka akut, om du kan vänta och kontakta din vårdcentral eller om du rent av kan bli bra genom olika sorters egenvård. Du kan också få kontakt med en sjuksköterska eller läkare direkt online och via webbkamera för att få recept, tips eller för att få en skada bedömd. Det ger snabb och trygg vård av kunnig personal oavsett var du befinner dig i världen.

Scroll to top