Svart bälte i singletasking

Har du mycket på ditt bord? Då kanske det resulterar i att du ”multitaskar”. Multitasking betyder helt enkelt att man sitter och arbetar med många olika saker samtidigt. Det är både ineffektivt och skapar stress, och vi tänkte träna dig till att få svart bälte i motsatsen: singletasking.

Tänk dig att gå hem från jobbet och ha allt färdigt som du skulle få klart idag, men dubbelt så snabbt och effektivt. Någon som är hett eftertraktad och som verkligen har svart bälte singletasking är Mattias Ribbing, honom kan man boka som föreläsare eller talare på en konferens eller som en del i ett frukostseminarium för att träna ens kollegor i att arbeta smartare och sluta ”multitaska”. För träning handlar inte bara om fysiska färdigheter, utan handlar också om att spetsa sin egen mentala kapacitet och göra sig snabbare, säkrare och betydligt mer effektiv. Genom att göra många saker samtidigt så kommer du inte få lika mycket gjort. Det rätta knepet är det motsatta: singletasking.

Multitasking gör saker långsammare

Kanske känns det faktiskt som att du får mycket gjort. Du sitter med minst tio flikar uppe och mailar, arbetar och planerar på samma gång. Multitasking är ett fenomen som ofta drabbar den som inte kan strukturera upp sina arbetsuppgifter på ett bra och effektivt sätt. Ofta resulterar det i att man gör ett halvdant, ineffektivt arbete på alla uppgifter istället för att systematiskt beta av dem en och en.

Det finns faktiskt knep för att göra saker dubbelt så snabbt på hälften så kort tid. Tänk att gå hem från jobbet och vara klar med alla arbetsuppgifterna istället för att vara halvklar med några saker? Läs mer om hur du maximerar ditt arbete med Mattias Ribbings tips här. Att internet påverkar våra hjärnor på olika sätt är egentligen ingen nyhet, men vad kan du själv göra för att maximera effekten och bli bättre på att strukturera upp tiden? Genom singletasking, och bra teknik som kan underlätta och hjälpa dig.

Några ytterligare tips är att vara bättre på att prioritera, och planera veckovis och även dagvis. Har du riktigt mycket är det bra att du har någon enkelt orienterad checklista.

Scroll to top